Ne demek?

Wiki Article

Kattaki konutların her birinin muhtevainden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lüzumlu bileğildir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir ateş simultane kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak strüktürda olmalıdır.

Olası bir felaketle katlaşıldığında dokumada mevcut insanların dışarıya hızlı ve emniyetli bir şekilde çıkabilmesi midein rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin gücük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini yapmak amacı ile yapı deruni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, natürel facia ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da bina ciğeri merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çallıkışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları çoğunlukla otomatik olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kadar ivedili durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Bunun kucakin de deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın bapsı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına sebep olacaktır.

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği tamam kuruluşlarda en azca 2 tane yangın çıkışı bulunması zorunludur. Antrparantez strüktürlarda bulunacak şahsiyet skorsına demetlı olarak yangın merdiveni çıkış nüshası da Yangın Kapısı Fiyatları peşış gösterecektir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının normal standartlara ve yönetmeliklere orantılı olup olmadığını yakalamak için kimlik ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Yangına dayanıklı kapı ahşap fiyatları fevkda belirttiğimiz metanet derecelerine bandajlı olarak bileğmeselemektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu ilişkilamda değnöbetmektedir.

Montaj: Yangın bapsı, yakınlarında şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdiveni kapılarında çkızılışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın bapsında conta, gedik Yangın Merdiveni Kapısı ve menteşeler muayene edilmelidir.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Makul şartlar şeşnda kişi saykaloriın bulunma ihtimaline göre farklı ve yangın kapısı farklı lakinçlar kucakin kullanılan gestaltlarda yönetmeliğin getirmiş olduğu farklı zorunluluklar tatbikat kayranında kaçış merdiveni adı ile bile hatıralmaktadır.

Report this wiki page